Miten siivousyritys sitoo asiakkaan kiinni?

Siivouspalveluilla on toisinaan tapana sitoa asiakkaansa tiukasti kiinni sopimukseen.

Tällä pyritään takaamaan se, että asiakkaan olisi mahdollisimman hankalaa vaihtaa siivousyritystä. Näin asiakas on kiinni tietyssä siivouspalvelussa kauan irtisanomisen jälkeenkin. 

Siivousyrityksillä muitakin toisistaan erovia käytäntöjä varsinkin hinnoittelussa ja vakuutuksissa. Usein näin on varsinkin suurempien siivousfirmojen kohdalla, pienet siivousyritykset ovat joustavampia. Millaisia keinoja siivousyritys saattaa käyttää asiakkaan sitouttamiseen?

1. Pitkät irtisanomisajat

On yleistä että siivousfirmat tekevät irtautumisen hankalaksi edellyttämällä jopa puolen vuoden irtisanomisaikoja. Tämä varmistelee siivousfirman tulosta eli siivousyritys saa rahaa mahdollisimman kauan irtisanomisen jälkeen. Sille jää näin aikaa etsiä uusi asiakas, jos joku aiempi asiakas lopettaa.

Miksi tämä on sinun kannaltasi hankala järjestely? 

Asiakkaan kannalta pitkä irtisanomisaika on ongelmallinen. Jos siivousyritys tekee heikkoa jälkeä ja sopimus halutaan irtisanoa, huonosta siivouksesta ei pääse eroon kuukausimääriin. Koko tuon ajan heikko siivoustaso säilyy ja maksat siitä edelleen.

2. Kohtuuton määräaikainen sopimus

Toinen siivousyrityksen keino orjuuttaa asiakas on sopia alkuun puolen vuoden tai jopa vuoden määräaikainen siivoussopimus.

Sopimuksessa yleensä edellytetään kiinteää siivousmäärää ja hintaa koko sopimusajaksi. Tällaisissa sopimuksissa asiakkaan on useimmitten mahdotonta muuttaa sopimusehtoja mikäli siivoutarve muuttuu. Siivousyritys saattaa jopa vaati maksua koko määrajalta kerralla.

Tämäkin on siivousyrityksen kannalta erinomainen järjestely. Myynti on taattu tietyksi ajaksi. Asiakkaalle tällaisesta siivoussopimuksesta aiheutuu vastaava ongelma kuin edellisessäkin kohdassa.

Mitä jos siivooja sattuukin siivoaamaan huonosti? Mitä jos siivoojan kanssa ei yksinkertaisesti tule toimeen? Tämän tyyppinen sopimus tuo monta ongelmaa.

Miten siivouspalvelumme toimii siivoussopimusten irtisanomisaikojen suhteen?

Koska tällaiset sopimukset ovat asiakkaan kannalta erittäin epäedullisia, emme harrasta sellaisia lainkaan. Meillä asiakas voi kokeilla siivousta kerran, kaksi tai vaikka 5 kertaa. Jos sen jälkeen päätätkin lopettaa, se on ihan ok.

Emme pakota ketään pitkiin irtisanomisaikoihin. Asiakkaan toivomuksesta sovimme irtisanomisajasta erikseen. Yleisin käyttämämme yhteisesti sovittu siivoussopimuksen irtisanomisaikamme on yksi kuukausi.

Mielestämme asiakkaan pakottaminen tilaamaan siivousta, jota ei enää halua, on epäreilua. Jopa kohtuutonta.

Haluamme tehdä sen verran hyvää jälkeä, että meidän ei tarvitse käyttää vippaskonsteja. 

Jos joskus haluat meistä eroon, se onnistuu yhdellä sähköpostilla. Vaikka heti. Ilman selityksiä tai anteeksipyytelyitä. Sinä päätät.

Uskomme, että jos asiakas on tyytyväinen, hän kyllä jatkaa siivouksen tilaamista.

Lue lisää kotisiivouksistamme, halutessasi tutustu myös toimistosiivouksiimme.