Millaisista osista kotisiivouksen hinta muodostuu?

Oletko harkitsemassa siivouspalvelun tilaamista kotiisi? 

Hinnoittelumalleja on yhtä monta kuin on siivousyritystäkin. Tutkin siivouspalvelun hinnoittelua siivousfirmojen itse antamien julkisten hintatietojen perusteella.

(Onko sinulla siivousyritys toiminimellä tai harkitsetko sellaisen perustamista? Tutustu palveluumme toiminimellä yrittäville.)

Yllättävä viidakko sieltä löytyikin. Siivouspalvelut laskuttavat erilaisista syistä lisäkuluja tai hinta muuttuu monenlaisilla ehdoilla.

Siivouspalveluiden omissa mainoksissaan mielellään viljelemä "alkaen" tuntihinta ei missään määrin vastaakaan lopullista toteutuvaa tuntihintaa. Siivouksen hinnoittelu on joissakin hinnastoissa tehty asiakkaan kannalta mahdollisimman hankalaksi, vaikea sanoa onko tämä joidenkin siivouspalveluiden tarkoituskin.

Katso video: Arvaatko kaikki 8 kotisiivouksen hintaversiota?

Sinun avuksesi tässä tutkimusten perusteella tehty 8 kohdan lista yleisistä siivouspalveluiden laskutusperusteista ja niihin liittyvistä lisäkuluista. Jokaisesta kohdasta löydät lisätietoa kotisiivouksen erilaisista hinnoitteluperusteista.

Sisältö | Pikalinkit siivouspalveluiden hinnoittelutapoihin

1. Kilometrikorvaus siivouskohteeseen tai muut matkakulut

Jotkut siivouspalvelut laskuttavat erillisiä kilometrikorvauksia työntekijöiden matkasta kotisiivouksesta toiseen. Muutamat aloittavat siivouksen matkakorvauksen laskutuksen kun siivouspalvelun työntekijä lähtee toimistolta kohti siivouskohdetta.

Jotkut eivät ilmoita näiden kulujen määrää sivustollaan, kilometrikorvaus saattaa vaihdella tai sitä ei peritä peritä lainkaan siivouspalvelun toimialueella.

Mikä on siivouspalvelu Rosanin suhtautuminen matkakorvauksiin?

Emme peri kilometrikorvauksia tekemistämme kotisiivouksista Tampereen alueella

Myymme siivouspalvelua pääasiassa Tampereen keskusta-alueelle. Tähän sisältyy ydinkeskustan lisäksi ainakin seuraavat Tampereen kaupunginosat: Kaleva, Pyynikki, Amuri, Hatanpää, Lapinniemi ja lisäksi Hervanta. Tuotamme siivouspalvelua myös näiden alueiden välittömään läheisyyteen.

Katso video: Osaatko arvata kaikki 8 kotisiivouksen hintaversiota?


2. Kotisiivouksen peruutusmaksu

Useat siivousfirmat ottavat maksun jos peruutat siivouspalvelun. Monet siivousyritykset asettavat vaihtoehtoisesti aikarajan sille, kuinka myöhään voit peruuttaa kotisiivouksesi ilman erillistä maksua.

Miten siivouspalvelu Rosani toimii peruutusten suhteen?

Voit pitää vapaasti taukoja siivouksessasi silloin kuin haluat, ilmoitus sähköpostilla riittää. Emme peri siivouspalvelun peruutusmaksuja asiakkailtamme.

3. Välineet vaikuttavat kotisiivouksen hintaan

Jotkut siivouspalvelut laskuttavat eri hinnan sen mukaan, tehdäänkö kotisiivous sinun vai yrityksen välineillä. Hinta saattaa muuttua kumpaankin suuntaan. Jotkut siivouspalvelut haluavat tehdä siivouksen omilla välineillään, toiset eivät.

Miten siivouspalvelumme suhtautuu siivousvälineisiin?

Voimme siivota sinun välineilläsi, mutta tuomme mielellämme myös omamme. Tämä ei vaikuta siivouksen hintaan millään tavalla. Voimme myös käyttää osittain sinun siivousvälineitäsi ja osittain omiamme. 

Emme kuitenkaan mielellämme kuljeta siivousvälineitä kotisiivouksesta toiseen. Syyn taisi jo koronakin opettaa?

4. Kertasiivouksilla ja vakituisilla kodin siivouksilla on eri hinta

Monet siivousyritykset haluavat sitouttaa kotisiivouksen asiakkaansa jopa vuoden mittaiseen siivoussopimukseen. Tämä toteutetaan pitkillä irtisanomisajoilla. Usein kertasiivousten tuntihinta on useita euroja kalliimpi kuin vakituisten sopimussiivousten.

Miten siivouspalvelumme hinnoittelee kertasiivoukset ja vakituisemmat kotisiivoukset?

Meillä on yhden hinnan politiikka. Siivouspalvelumme hinta on sama riippumatta siitä tilaatko siivousta kerran vai joka viikko. Mahdollisuutemme ottaa uusia asiakkaita riippuu kulloisestakin työtilanteesta. 

Kotisiivouksemme tuntihinta on aina sama. Sunnuntaisin emme tee kotisiivouksia.

5. Siivouksen sisältö vaikuttaa hintaan

Ikkunanpesu saattaa olla eri tuntihinnalla kuin lattian imurointi tai muu siivous. Muuttosiivouksen hinta ei välttämättä ole se kotisiivouksen "alkaen" hinta, jonka siivousyritys ilmoittaa mainoksessaan, ei vaikka kyseessä olisi sama asunto ja vakituinen asiakas.

Miten suhtaudumme siivouspalvelun erilliseen hinnoitteluun sisällön mukaan?

Edellisessä kohdassa taisi jo tulla ilmi, että meillä on siivoukselle yksi tuntihinta. Se on sama riippumatta siitä siivoammeko WC-tiloja vai pesemmekö kaappeja.

Teemme muuttosiivoukset ja liesien puhdistuksen samoilla hintaperusteilla kuin kaiken muunkin kotisiivouksemme. Katso kotisiivoukseen yleinen palvelusisältö.

6. Viikonpäivä muuttaa kotisiivouksen hintaa

Kotisiivous saattaa olla kalliimpi torstaina tai perjantaina kuin muina viikonpäivinä. Viikonloput maksavat useimmiten vielä enemmän.

Jotkut siivouspalvelut ilmoittavat "perushinnan", jonka lisäksi laskutetaan erillinen lisämaksu esimerkiksi illalla tietyn kellonajan jälkeen tai aamulla ennen jotakin ajankohtaa. 

Miten siivouspalvelu Rosani suhtautuu siivoukseen eri viikonpäivinä?

Meille perjantai on saman hintainen siivouspäivä kuin tiistai. Siivouspalvelullamme ei ole viikonpäivien mukaista hinnoittelua, puhumattakaan aamu- tai iltalisistä. Jos otamme siivouksesi vastaan, teemme sen listahinnalla, joka on yksi ja sama siivoushinta.

7. Maantieteellinen sijaintisi ratkaisee siivouspalvelun hinnan

Jos tilaat kotisiivousta Tampereella, sillä saattaa olla eri hinta kuin Helsingissä. Joillakin suuremmilla siivousyrityksillä on jokaiselle toimialueen paikkakunnalle eri siivoushinta. 

Muuttuuko siivouspalvelumme hinta sijainnin mukaan?

Meidän toimialueemme on Tampere. Siivouspalvelumme hinta on sama ympäri Tamperetta. Jopa Tahmelanrantaan ja Rantatampellaan.

8. Kotisiivouksen käyntimaksu

Muutamat siivousyritykset laskuttavat käyntikorvausta tai -maksua per siivouskäynti. Tämä nostaa siivouspalvelun todellista tuntihintaa. Tosin se myös tekee pidemmän siivousajan suhteellisesti hieman edullisemmaksi.

Joillakin siivouspalveluilla käyntimaksu on hyvin hankalaa hahmottaa. 

Siivousfirman käyntimaksu saattaa muuttua olosuhteiden mukaan. Se saattaa vaihtua sen mukaan käytetäänkö sinun siivousvälineitäsi vai siivouspalvelun tarvikkeita. Lisäksi käyntimaksua saattaa nostaa tai laskea se kuinka usein tilaat siivousta.

Miten siivouspalvelumme toimii tässä asiassa?

Nyt sait lopulta meidät kiinni itse teosta. Siivouspalvelullamme on käyntikorvaus per siivouskerta. Mikä on tämän maksun tarkoitus? 

Se tekee sinulle kannattavammaksi tilata vähän suurempi tuntimäärä siivousta kerralla. Näin me työllistymme samalla kertaa enemmän ja siivous on sinulle suhteellisesti jonkin verran edullisempi tilatessasi enemmän. 

Tällä on lievästi ohjaava vaikutus ja se nostaa kynnystä tilata hyvin lyhyitä kotisiivouskertoja. Se palkitsee lisäksi hivenen isompia asiakkaitamme.

Miten tämä kaikki vaikuttaa sinuun tilatessasi siivouspalvelua?

Mieti etukäteen millainen on oma siivoustarpeesi, kenen välineillä haluat työn tehtäväksi, missä asut ja milloin haluat siivouksen. 

Tämän jälkeen voit pyytää kirjallisen arvion omasta siivouksestasi. Tämä onnistuu vaikkapa sähköpostilla. Näin sinulla on selkeä tieto oman kotisiivouksesi hinnasta.

Mietittyäsi omaa siivoustarvettasi ja siivouspalvelun hintaan vaikuttavia tekijöitä voit valita sinulle sopivimman siivouspalvelun.

Lue lisää siivouksemme hinnoittelusta ja muista käytännöistämme
Lue lisää siivouspalvelusta