Päivitetty viimeksi 3/2019

Miten pitkiä irtisanomisaikoja siivousyritykset käyttävät?


Siivoussopimuksen irtisanomisajat vaihtelevat paljon. Sopimuskohtainen siivouspalvelun irtisanomisaika riippuu siivousyrityksen käytännöistä.


Siivouksen irtisanomisajat saattavat vaihdella jopa saman siivousyrityksen eri asiakkaiden kesken. Asiakas voi haluta pidempää tai lyhyempää irtisanomisaikaa ja siivouspalvelu saattaa räätälöidä irtisanomisajan asiakaskohtaisesti.

Siivouspalveluilla on käytössään ainakin seuraavia irtisanomisaikoja:


  • Ei irtisanomisaika lainkaan. Jotkin siivousyritykset käyttävät tätä mallia ja se voi joidenkin asiakkaiden kohdalla olla jopa kilpailuvaltti.
  • Yhden kuukauden irtisanomisaika. Yksi kuukausi jättää siivouspalvelulle aikaa hankkia uusi asiakas ja asiakkaalle etsiä toinen siivousyritys niin halutessaan.
  • 2-3 kuukauden irtisanomisaika. Tämä irtisanomisaika on yleinen suurien siivousyritysten keskuudessa. Sitä käytetään usein taloyhtiöiden ja suurien liiketilojen siivoussopimuksissa. 
  • Vieläkin pidempi irtisanomisaika. Joskus eteen on tullut pyrkimyksiä sitouttaa asiakas jopa vuoden sopimuksiin. Tämä on kuitenkin erittäin harvinaista.

Kysy irtisanomisajan kestosta tilatessasi siivouspalvelua. Pohdi millainen irtisanomisaika palvelee sinun etujasi.

Lue lisää siivouspalvelu Rosanin käytännöistä