Miten kerrot yksilöllisiä toiveita kotisiivouksestasi?

"Asiakas on aina oikeassa."


Vanha sanonta pitää edelleen paikkansa, varsinkin se pitää paikkansa siivouspalvelun myynnissä.

Siivouspalvelun työntekijällä tai siivousyrittäjällä saattaa olla paljonkin ammatillisia näkemyksiä siitä, miten kotisiivous tai toimiston siivous pitäisi suorittaa.

Hän varmasti mielellään tekisi työn omalla tavallaan ja omilla välineillään. Ajattelen itsekin niin, minulla on suosikkivälineeni tietyntyyppiseen siivoukseen.

Siivouspalvelu on kuitenkin liikeyritys ja liikeyrityksen on tarkoitus tuottaa ainakin jossain määrin voittoa.

Jos minuun ottaa yhteyttä asiakas, jolla on voimakas oma näkemys työn suoritustavasta, kuuntelen asiakasta. 


Toisinaan siivoustarvikeliike pyrkii myymään minulle uutuustuotetta, joka mahdollisesti on parempi tai huonompi kuin aiempi tuote. On kuitenkin paljon olennaisempaa mitä asiakkaamme ajattelee uudesta tuotteesta. Oikeastaan on varsin toisarvoista mikä on henkilökohtainen mielipiteeni, minä en ole käytetyn tuotteen lopullinen maksaja.

Meillä on asiakkaita, jotka haluavat käyttää jotakin nimenomaista siivousainetta. Olen aivan väärä ihminen heitä siitä tuomitsemaan.

Otan mielelläni vastaan kokemuksia ja suosituksia erilaisista tavoista yhä parantaa lopputuotettamme, eli hyvää siivoustulosta.


Siihen taas asiakastyytyväisyys liittyy olennaisena asiana. On aivan oikein, että ostajalla on suurikin vaikutusvalta tilaamaansa tuotteeseen.

Siivouspalvelun ja siihen liittyvien oheistuotteiden lopullinen maksaja on aina asiakas. Sen vuoksi asiakkaalla on mielestäni halutessaan oikeus päättää mistä hän maksaa.

Tutustu kotisiivouksiimme.