Avain siivouspalvelulle - mitä kannattaa ottaa huomioon?

Avaimen luovutus siivouspalvelulle on ennen kaikkea luottamuksen osoitus.


Jos et luota siivouspalveluun, älä anna sille kotisi avainta. Mitä jos tunnet voivasi luottaa siivouspalveluun, mutta silti arkailet avaimen antamista?

Sinulla on muutamia vaihtoehtoja:

1. Älä anna avainta lainkaan


Tällöin joudut järjestämään niin, että joku on paikalla jotta siivooja pääsee sisään. Jos se kuitenkin on helppo järjestää, mikään siivouspalvelu maailmassa ei voi pakottaa sinua antamaan avainta henkilölle, jolle et halua sitä antaa.

2. Anna avain myöhemmin


Voit alkuun järjestää niin, että siivooja pääsee tavalla tai toisella sisään ilman avainta. Kun olet valmis luottamaan siivouspalveluun, anna avain vasta sitten.

3. Tieto


Kysy kuka siivouspalvelussa avaintasi käyttää ja milloin tai millä edellytyksellä. Kysele myös miten saat avaimen takaisin, jos päätätkin lopettaa siivouspalvelun käytön.

4. Vaadi asiakirja


Avain on arvokas esine, jokainen lukkoja uusimaan joutunut tietää sen oikein hyvin. Pyydä siivouspalvelulta allekirjoituksella varustettu asiakirja, joka kertoo kenelle avain on luovutettu ja milloin se on tapahtunut. 

Se voi olla hyvin yksinkertainen paperi. Tuo lomake voi olla kullanarvoinen, jos avaimen kanssa tulee myöhemmin ongelmia. Se nimittäin on ainoa todiste siitä, että olet luovuttanut avaimen siivouspalvelun edustajalle.

Mikäli siivouspalvelu on haluton yhteistyöhön avainasiassa, herää kysymys: Miksi? Kenties juuri tämä siivouspalvelu ei ole sinua varten.

Luottamus on kaikenlaisen yhteistyön perusta, myös siivouspalvelua tilattaessa.

Nämä saattavat myös kiinnostaa: