3 tapaa varoa ylilaskutuksen ansaa siivouksessa

Oletko tilaamassa kotisiivousta, mutta mietit, kasvaako hinta siivouslaskulla tuskallisen suureksi?

Kuinka kauan tuntihinnalla tilattu siivous kestää?

Toisinaan netin keskustelupalstoilla törmää tapauksiin, joissa siivouspalvelun hinta on noussut paljon odotettua suuremmaksi. Liikaa maksaminen ei asiakkaasta luonnollisestikaan tunnu mukavalta.

Siivouspalvelu Rosanilla ei koskaan ole ollut mitään tarvetta lisätä laskutettavaa aikaa keinotekoisesti saadaksemme kovemman hinnan.

Asiakkaan "huijaaminen" tai pakottaminen maksamaan enemmän kuin tämä on odottanut, on erittäin lyhytnäköistä pelkästään liiketoiminnan jatkuvuudenkin kannalta. Jos asiakas kokee itsensä huijatuksi, hän ei osta enää koskaan mitään.

Korkeampi hinta ylilaskutuksen muodossa luo siivousyritykselle hyvin huonon maineen. Tamperekin on varsin pieni kaupunki ja epäluotettavan siivouspalvelun maine saattaa kantaa kauas.

Koska kuitenkin tällaista toimintaa ilmeisesti on liikkeellä, kerron muutamia tapoja välttää siivouspalveluiden ylilaskutuksen ansaa. Nämä tavat liikamaksun välttämiseksi ovat asiakkaidemme hyviksi havaitsemia.

Miten välttää ylilaskutus tuntityönä tehtävässä kotisiivouksessa?

1. Aseta siivouksen kestolle maksimi tuntimäärä

Kerro siivouspalvelulle etukäteen kuinka kauan siivoukseen saa mennä aikaa tai kuinka monta tuntia haluat siivousta. Näin aika ja siitä seuraava hinta ei pääse karkaamaan liian suureksi.

Tuntirajan asettamista siivoukselle voit käyttää riippumatta siitä, haluatko kotisiivousta vakituisesti vai kertasiivouksena.

2. Kysy aika-arviota siivouksen kestosta ja hinnasta

Voi olla hyödyllistä pyytää aika-arvio sähköpostilla, koska silloin voit tarvittaessa todistaa siivouksesta sopimanne asiat myöhemminkin.

3. Pyydä ilmoittamaan heti jos asettamasi aikaraja siivouksen tuntimäärälle uhkaa ylittyä

Jos olet ennakolta sopinut mahdollisesta ajasta, soitto siivoojalta on hyödyllinen aikarajan lähestyessä. Näin tiedät haluatko jatkaa siivousta ja maksaa enemmän. Aseta siinä tapauksessa ennen siivouksen aloittamista siivouksessa haluamasi tehtävät tärkeysjärjestykseen. Esimerkiksi jos ikkunanpesu on sinulle tärkein, pyydä tekemään se ensin.

Siivouspalvelu ei voi pakottaa sinua ostamaan enemmän kuin haluat, eikä sinun tarvitse suostua maksamaan enemmän jos sopimasi aika on täyttynyt.

Toivottavasti näistä vinkeistä siivouspalvelun hinnan hallintaan on apua. Toivottavaa on, että että saat vain kohtuullisia siivouslaskuja.