Päivitetty 5/2019

3 tapaa varoa ylilaskutuksen ansaa siivouksessa

Oletko tilaamassa kotisiivousta mutta mietit kasvaako laskun loppusumma tuskallisen suureksi?


Toisinaan netin keskustelupalstoilla törmää tapauksiin joissa kotisiivouksen lasku on noussut paljon odotettua suuremmaksi.

Tämä ei asiakkaasta luonnollisestikaan tunnu mukavalta.

Siivouspalvelu Rosanilla ei koskaan ole ollut mitään tarvetta lisätä laskutettavaa aikaa keinotekoistesti saadaksemme kenties enemmän rahaa.

Asiakkaan "huijaaminen" tai pakottaminen maksamaan enemmän kuin tämä on odottanut, on erittäin lyhytnäköistä pelkästään liiketoiminnan jatkuvuuden kannalta. Lisäksi se luo hyvin huonon maineen. Tamperekin on varsin pieni kaupunki.

Koska kuitenkin tällaista toimintaa ilmeisesti on liikkeellä, kerron muutamia tapoja välttää siivouspalveluiden ylilaskutuksen ansaa. Nämä tavat ovat asiakkaidemme hyviksi havaitsemia.

Toisinaan kerron niistä itse, jos asiasta tulee keskustelua uuden asiakkaan kanssa.

Miten välttää ylilaskutus tuntityönä tehtävässä kotisiivouksessa?


  1. Aseta maksimi tuntiraja siivoukselle. Kerro siivouspalvelulle etukäteen kuinka kauan siivoukseen saa mennä aikaa tai kuinka monta tuntia haluat siivousta,
  2. Kysy aika-arvio siivouksesta. Sivustollamme on lukuisia esimerkkejä toteuttamistamme kotisiivouksista, muuttosiivouksista ja ikkunanpesuista. Löydät niistä suuntaa antavia arvioita. Käytä tietoja vapaasti arvioidessasi oman siivoustarpeesi aikaa. Voi olla hyodyllistä pyytää aika-arvio sähköpostilla, koska silloin voit tarvittaessa todistaa asian myöhemmin.
  3. Pyydä ilmoittamaan heti jos asettamasi aikaraja uhkaa ylittyä. Jos olet ennakolta sopinut mahdollisesta ajasta, soitto siivoojalta on hyödyllinen aikarajan lähestyessä. Silloin tiedät haluatko jatkaa siivousta. Aseta tässä tapauksessa ennen siivousta siivouskohteesi tehtävät tärkeysjärjestykseen. Esimerkiksi jos ikkunanpesu on sinulle tärkein, pyydä tekemään se ensin. 

Siivouspalvelu ei voi pakottaa sinua ostamaan enemmän kuin haluat, eikä sinun tarvitse sellaiseen suostua.

Toivottavasti näistä vinkeistä on apua. Parempi tietysti on, että et koskaan saa suurempia siivouslaskuja kuin olet valmis maksamaan.