Miten valita hyvä siivouspalvelu? Katso vinkit!

Suomessa on tuhansia siivousyrityksiä, joissa työskentelee lukemattomia siivoojia. 

Oman siivoojan valinta voi siivousfirmojen runsauden takia tuntua jopa ylivoimaiselta tehtävältä. Miten valitset hyvän siivoojan kotiin tai toimistosiivoukseen?

Katso video: Miten valitset hyvän siivoojan? 

Seuraavassa on 8 vinkkiä, jotka auttavat sinua valitsemaan paremman kotisiivouksen tai hyvän siivoojan toimistoosi.

1. Miten siivouspalvelun edustaja on pukeutunut?

Siivouspalvelun edustajan tai itse siivoojan ulkoasu kertoo ammattimaisesta suhtautumisesta työhön. Huoliteltu pukeutuminen osoittaa, että siivojalla on itsekunnioitusta ja sillä on taipumus heijastua elämän asenteeseeen muutenkin. 

2. Tuleeko siivousfirman edustaja ajallaan tapaamiseen? 

Jos ei tule, ilmoittaako hän siitä välittömästi kun tietää tilanteesta? Tämä kertoo työmoraalista ja osoittaa, kuinka tärkeänä hän pitää sinua asiakkaana. Aikatauluista luisuminen toistuu helposti myöhemmin varsinaisessa asiakassuhteessa.

3. Tekeekö siivouspalvelu kirjallisen hintatarjouksen? 

Kirjallinen hintatarjous sähköpostiisi tai paperilla osoittaa läpinäkyvyyttä siivouspalvelun toiminnassa. Lisäksi sinä ja siivooja tiedätte myöhemminkin molemmat sen mitä olette sopineet. Se kertoo siivouspalvelun avoimesta toiminnasta ja luotettavuudesta.

Katso video: Miten valitset hyvän siivousfirman?


4. Kuinka nopeasti siivousfirmasta vastataan yhteydenottoosi

Tänään vai viikon päästä? Nopea vastaus kertoo hyvästä palvelusta ja kiinnostuksesta uusia ja vanhoja asiakkaita kohtaan. Myöhään venyvä vastaus saattaa kertoa siivouspalvelun liiallisesta työmäärästä ja siitä että sinun siivouksesi ei varsinaisesti kiinnosta siivousyritystä.

5. Onko siivousyrityksellä tarjota sinulle suosituksia? 

Millaisia asiakkaita siivouspalvelulla jo on? On ihan ok kysyä siivouspalvelun olemassa olevista asiakkaista. Jotkut siivouspalvelut ovat erikoistuneet tietyn tyyppiseen asiakaskuntaan.

Esimerkiksi joku siivousyritys tekee enemmän rakennussiivouksia, kotisiivouksia tai toimistosiivouksia. Joillekin taloyhtiöiden rappusiivoukset ovat sitä ominta aluetta. Valitse se siivouspalvelu tai siivooja, joka tekee enimmäkseen sinun siivoustarvettasi vastaavia siivouskohteita.

6. Kuka on sinun siivoojasi? 

Pyydä nähdä siivooja etukäteen ja juttele hänen kanssaan sinulle tärkeistä siivoukseen liittyvistä toiveista. Kysy mitä hän ajattelee työpaikastaan, siivoja joka ei pidä työstään, vaihtuu pian.

Sinun on parempi tavata se henkilö, joka siivouksen oikeasti tekee. Joissakin siivouspalveluissa on erillinen asiakaspalvelija tai edustaja/myyjä, joka ei tee sinun siivoustasi.

Todellisuudessa suurin merkitys on sillä, kuka on varsinainen siivoojasi, pyri tapaamaan työntekijä ennen siivouksen aloittamista mikäli mahdollista.

7. Onko siivouspalvelu rekisteröity ja kauanko se on toiminut?

Voit tarkistaa siivousyrityksen tiedot ilmaiseksi yritystietojärjestemästä. Jos siivouspalvelua ei löydy sieltä, sitä ei ole olemassa. Tarvitset tarkistukseen yrityksen virallisen nimen. 

Varmista sivustolta, että siivousyritys on ennakonperintärekisterissä. Merkintä  ennakonperintärekisterissä on pakollinen, jos haluat saada kotitalousvähennystä

Löydät yritystietojärjestelmästä myös tiedon kauanko siivousyritys on ollut olemassa ja joitakin muita tietoja.

8. Varo halvinta tai kalleinta siivousyritystä

Hyvää siivouspalvelua ei tuoteta ilmaiseksi. Hyvin halvan siivousyrityksen on pakko säästää työn ajoituksissa, jättää työntekijämaksuja väliin tai säästää tarvikekustannuksissa.

Siivousalan suurin kuluerä on siivoojien palkat. Halvin siivousyritys pyrkii yleensä polkemaan palkkoja, tämä johtaa tyytymättömiin siivoojiin. Se puolestaan johtaa suureen työntekijävaihtuvuuteen.

Jos siivousyritys on puolestaan on kallein saatavilla oleva, maksat jostakin muusta kuin siivouksesta. Useimmiten näitä ylimääräisiä menoja ovat siivousyrityksen uudet autot, runsas toimistohenkilökunta ja huomattavan kallis mainonta. 

Suoranaisesti siivoukseen liittyvät siivousyrityksen kulut kuten aineet ja tarvikkeet eivät selitä kallista hintaa. Siivouspalvelut saavat niitä edullisemmin kuin yksityisostaja.

Menestystä siivospalvelun valintaan. 

Jos olet kiinnostunut hankkimaan siivoupalvelua Tampereelle, teemme toimistojen ja kotien siivouksia. Ota yhteyttä tai lue lisää siivouspalveluistamme tältä sivustolta.