Vastuuvakuutus - koska vahinkoja sattuu kaikille

Siivouspalvelun vastuuvakuutus - miksi sinun pitäisi kysyä siitä ostaessasi siivouspalvelua?


  • Jos siivooja kumauttaa kyynärpäällään 273 999 euron Ming- maljakkosi lattialle hajottaen sen tuhannen pirstaleiksi, vastuuvakuutus on tarpeen. 
  • Jos siivooja rojahtaa olohuoneesi ikkunalasin läpi talosi puutarhaan (ja toivon mukaan selviää hengissä), vastuuvakuutus korvaa ikkunasi.

Vastuuvakuutus korvaa vahingon, jonka vakuutuksenottaja aiheuttaa toisen ihmisen tai yrityksen omaisuudelle. Mitä tahansa voi tapahtua ja vakuutusyhtiö myy vakuutusta tällä ajatuksella mielellään.

Vastuuvakuutus ei kuitenkaan yleensä ole siivouspalvelulle kovin suuri menoerä. Se turvaa itse asiassa sinun omaisuuttasi, varsinkin jos tapahtuu jokin suurempi vahinko.


Jos yksityisyrittäjänä toiminimellä työskentelevällä siivoojalla ei ole vastuuvakuuutusta, hän joutuu kaivamaan korvauksia omasta kukkarostaan. Korvauksen saaminen riippuu tällöin täysin siivousyrittäjän henkilökohtaisesta varallisuudesta.

Osakeyhtiön kohdalla siivouspalvelu voi aina vetää itsensä konkurssiin ja siinäkin tapauksessa jäävät  korvauksesi saamatta. 

Jos siis vastuuvakuutus siivousfirmalta uupuu, on paras toivoa, että mitään ei todellakaan tapahdu.

Kysy vastuuvakuutuksesta siivouspalvelultasi heti tänään!

Lue lisää vastuuvakuutetusta kotisiivouksestamme Tampereelle!