Vastuuvakuutus - koska vahinkoja sattuu kaikille

Siivouspalvelun vastuuvakuutus - miksi sinun pitäisi kysyä siitä ostaessasi siivousta kotiin tai toimistoon?

  • Jos siivooja kumauttaa kyynärpäällään 273 999 euron Ming- maljakkosi lattialle hajottaen sen tuhannen pirstaleiksi, vastuuvakuutus on tarpeen. 
  • Jos siivooja rojahtaa asuntosi tai toimistosi ikkunalasin läpi pihalle (ja toivon mukaan selviää hengissä), siivouspalvelun vastuuvakuutus korvaa ikkunasi.


Vastuuvakuutus korvaa vahingon, jonka vakuutuksenottaja aiheuttaa toisen ihmisen tai yrityksen omaisuudelle. Mitä tahansa voi tapahtua ja vakuutusyhtiö myy vakuutusta tällä ajatuksella mielellään. 

Siivoustyön kohdalla vaara on joka tapauksessa todellinen. 

Siivoojat liikkuvat työpäivänsä aikana useissa eri asiakaskohteissa ja huoltavat toisten omistamia tiloja ja niiden kalusteita. Siivoojille, kuten muillekin ihmisille, tapahtuu vahinkoja.

Vastuuvakuutus ei yleensä ole siivouspalvelulle kovin suuri menoerä. Se turvaa itse asiassa sinun omaisuuttasi, varsinkin jos tapahtuu jokin suurempi vahinko.

Jos yksityisyrittäjänä toiminimellä työskentelevällä siivoojalla ei ole vastuuvakuuutusta, hän joutuu kaivamaan korvauksia omasta kukkarostaan. Korvauksen saaminen riippuu tällöin täysin siivousyrittäjän henkilökohtaisesta varallisuudesta.

Katso video: Siivouspalvelun vastuuvakuutus - miksi? [30 sekuntia]


Osakeyhtiön kohdalla siivouspalvelu voi aina vetää itsensä konkurssiin ja siinäkin tapauksessa jäävät korvauksesi saamatta. 

Jos siis vastuuvakuutus siivousfirmalta uupuu, on paras toivoa, että mitään ei todellakaan tapahdu.

Kysy vastuuvakuutuksesta siivouspalvelultasi heti tänään!