Miten valita hyvä siivouspalvelu useiden joukosta? 8 vinkkiä

Miten valita siivooja tai siivousyritys kotiin?


Siivouspalvelun etsiminen ja valitseminen kotisiivoukseen voi aiheuttaa päänvaivaa. Moni meistä ei halua kotiinsa vierasta ihmistä tai epäilee mahdollisen siivouksen laatua.  

Tuhannet kotitaloudet kuitenkin käyttävät siivouspalveluja, osaltaan kotitalousvähennyksen innoittamana.


Suomessa toimivia siivousyrityksiä listaavia internet-sivustoja on myös muutama.

Näiden sivustojen ylläpitäjät perivät puolestaan maksua siivousyrityksiltä ja nostavat näin osaltaan siivouspalvelun hintaa lopulliselle asiakkaalle. Siksi saatat haluta siivousyrityksen näiden listojen ulkopuolelta.

Seuraavista seikoista on apua siivousyrityksen valinnassa


1. Tarkista siivousyrityksen olemassaolo yritystietojärjestelmästä. Sieltä voit myös tarkistaa että yritys kuuluu ennakonperintärekisteriin. Älä valitse yritystä jota ei sieltä löydy, sillä silloin olet työnantajan asemassa. Tällöin joudut maksamaan työnantajakuluja siivouksesta jälkeenpäin.

2. Kysy tuttaviltasi suosituksia. Tämä toimii usein erinomaisesti, koska silloin sinulla on käytössäsi jonkun muun kokemus tietystä siivouspalvelusta.

3. Huomaa, että isompien siivousyritysten henkilöstö vaihtuu usein. Pienemmissä siivousyrityksissä vaihtuvuus on pienempää. Pienissä siivouspalveluissa myös työmotivaatio on usein korkeampi. Yksi vaihtoehto on ostaa palvelu paikalliselta yksityisyrittäjältä.

4. Pyydä kirjallinen hintatarjous paperilla tai sähköpostilla. Näin sinulla on mahdollisuus tarkistaa myöhemmin mitä olet sopinut.

5. Kysy mitä tapahtuu, jos siivooja sairastuu tai on lomalla. Miten se vaikuttaa siivousaikatauluihin ja miten muutoksista informoidaan?

6. Kysy voiko siivouksia peruuttaa ja mitä siitä mahdollisesti laskutetaan. Sinulle saattaa tulla yllättäviä tilanteita ja olosuhteet vaihtelevat.

7. Tiedustele siivouspalvelusopimuksen irtisanomisajan kestosta. Jotkut siivouspalvelut käyttävät kuukausien mittaisia sopimuksia. Jos haluat lopettaa siivouksen yllättäen, se saattaa olla hankalaa.

Menestyksekästä yhteistyötä valitsemasi siivouspalvelun kanssa!

Tutustu toimistosiivouksiimme tästä tai lue lisää kotisiivouksistamme.