Kysymyksiä ja vastauksia kotisiivouksesta

1. Mitä kotisiivous maksaa?

Teemme kotisiivouksia Tampereella tuntihinnalla: Katso ajantasainen hinnastomme kotisiivouksiin.

2. Miten otan yhteyttä siivouspalveluun? 

Voit ottaa yhteyttä puhelimella, lomakkeella tai sähköpostilla.

3. Mitä tapahtuu yhteydenottoni jälkeen?

Lue lisää siitä mitä tapahtuu yhteydenottosi jälkeen. Linkistä löydät myös lisätietoa kotisiivouksiin liittyvistä käytännöistämme.

4. Miksi teemme uusille asiakkaille kertasiivouksia vain ennakkomaksulla? Miten se tapahtuu?

Emme peri ennakkomaksuja vakituisilta asiakkailtamme. Tämä kohta koskee vain kertaluonteisia siivouksia uusille asiakkaillemme.

Kertasiivouksia ovat esimerkiksi kertaluonteiset muuttosiivoukset ja ikkunanpesut. Koska emme halua aiheuttaa kertasiivousta tilaaville asiakkaillemme luottotietojen tarkistamisesta seuraavia lisäkustannuksia, teemme kertasiivouksia osittain tai kokonaan ennakkomaksulla.

  • Ennakkomaksun suuruus on vähintään 3 tunnin siivousta vastaava veloitus tai jokin muu arvioimamme summa. 
  • Lähetämme laskun ennakkomaksusta tilauksesi yhteydessä ja siivous voidaan suorittaa sovittuna ajankohtana, kun maksu näkyy tilillämme. Valitettavasti emme voi aloittaa kertasiivousta ennen maksusuorituksen näkymistä.
  • Kun siivous on tehty, palautamme ylimääräisen osuuden haluamallesi tilille tai lähetämme loppuosuudesta toisen laskun.

Jos olet epävarma, haluatko mahdollisesti jatkaa siivousta kertasiivouksen jälkeen, voit tilata siivousta ensimmäisen kerran ennakkomaksulla ja siirtyä sen jälkeen normaaliin kuukausilaskutukseen.

5. Miksi tarkistamme kaikkien uusien asiakkaidemme luottotiedot ennen siivouksen aloittamista?

Toivomme, että yhteistyömme olisi mahdollisimman sujuvaa molemmin puolin siivouspalvelumme ja sinun välillä. 

Kuten muillakin yrityksillä, toiminta-ajatuksenamme on, että tehdystä työstä tulisi saada sovittu korvaus. Tämän vuoksi haluamme varmistaa asiakkaidemme henkilöllisyyden ja maksukyvyn. Hyville asiakkaille tämä ei ole koskaan ollut mikään ongelma.

6. Mitä minun pitäisi tietää kun otan yhteyttä kotini siivouksesta?

Kerro kuinka usein haluan siivousta ja minne. Kerro toiveistasi siivouksen sisällön suhteen. Voit myös kysyä vapaasti kaikesta mitä haluat tietää kotisiivouksestasi.

7. Tuleeko kotiani siivoamaan aina sama siivooja?

Saat oman vakiosiivoojan. Lukuun ottamatta loma-aikoja tai äkillisiä sairastapauksia kotiisi tulee sama siivooja. Erityisesti kotisiivouksissa kerromme mahdollisista muutoksista etukäteen. Työsuhteemme kestävät vuosia, joten muutoksia tapahtuu harvoin.

8. Kuinka usein siivouspalvelu Rosani laskuttaa?

Vakituisten kotisiivouksen asiakkaidemme laskutusjakso on yleensä kuukausi. Saat laskun kun kuukauden siivouksesi ovat tiedossa ja ne on mahdollista laskuttaa. Laskussa on 14 päivän maksuaika.

9. Miten toimin siivousavaimen kanssa?

Avain helpottaa siivouksen suorittamista. Jos siivoojalla ei ole avainta, jonkun on oltava aina paikalla avaamassa ovi kun siivooja tulee. Sekin on mahdollista, mutta saattaa osoittautua käytännössä hankalaksi. Avaimen luovutuksesta saat halutessasi allekirjoitetun asiakirjan.

Ota meihin yhteyttä!