Haluatko joka kerta saman siivoojan?

Uusi asiakas ottaa yhteyttä luettuaan kotisiivouksen täsmällisiä hintatietoja sivustoltamme.

Olen juuri tullut suihkusta, mutta ehdin kuin ehdinkin vastaamaan puhelimeen.

Ääneni saattaa kuulostaa hieman kiireiseltä, mutta muuta tuskin voi olettaakaan tilanteeni huomioon ottaen. 

Juttelemme hetken puhelimessa ja asiakas kertoo toiveistaan siivouksen suhteen. Vastailen ystävällisesti hänen kysymyksiinsä.

Kerron myös sen siivoojan nimen, joka tulisi vakituisesti juuri heidän kotiinsa.

Tässä vaiheessa uusi asiakas yllättyy positiivisesti ja toteaa otsikon tekstin.

Alan pohtimaan, mikä tilanne siivouspalveluissa oikein vallitsee? Vaihtuvatko siivoojat yleisestikin useissa siivouspalveluissa jatkuvasti? Onko kotisiivouksissakin sama tilanne?

Ymmärrän oikein hyvin kotisiivousasiakkaan tarpeen saada vakiosiivooja. Se luo siivoukseen turvallisuutta. Jos siivouspalvelussa on jatkuvasti vaihtuvat työntekijät, se kertoo paljon myös siivousfirman omasta työilmapiiristä.

Ilokseni pystyn kertomaan asiakkaalle, että hänen kodissaan käy siivoamassa aina sama henkilö, kuukaudesta toiseen. 

Loma-ajat ja äkilliset sairastumiset tekevät poikkeuksen, mutta silloinkin ilmoitamme etukäteen tilanteesta. Sairastumistapauksissa ilmoitamme asiantilan siivousasiakkaalle heti kun mahdollista.

Olen pitänyt tällaista asiakaspalvelua aivan normaalina käytäntönä siivouspalveluissa, erityisesti kotisiivouksessa. Ilmeisesti näin ei ole.

Lienee sanomattakin selvää, että uusi asiakas halusi aloittaa siivouspalvelun tilaamisen kotiinsa heti kun mahdollista. Koska hänen on tarpeetonta pohtia tuleeko tällä viikolla sama siivooja kuin viime viikolla.

Lue lisää kotisiivouksesta