Onko laskussa virhe? Mitä voit tehdä?

Olet tilannut siivouspalvelua ja se on hoidettu asianmukaisesti.


Aikanaan lasku kolahtaa postiluukusta tai se ilmaantuu sähköpostiisi. Vilkaiset sitä tarkemmin ja huomaat olevasi eri mieltä laskun summasta, tehdystä ajasta tai laskun sisällöstä.

Mistä laskun virhe johtuu?

On hyvin harvinaista, että olisit joutunut suoranaisen huijauksen kohteeksi.

Alla joitakin syitä ja seurauksia laskujen virheisiin:


  • Näppäilyvirhe laskuttajalla. Pilkun paikka saattaa siirtyä, varsinkin jos kyse on kertasiivouksesta, jolloin laskuttajalla ei ole valmista hintapohjaa juuri sinun laskullesi.
  • Päivämäärävirheet. Useista erilaisista teknisistä syistä johtuen laskun eräpäiväksi saattaa osua väärä vuosi tai kuukausi. Laskutusohjelmat toimivat usein täysin tai kokonaan automaattisesti, mutta ne eivät ole aukottomia.
  • Lasku saapuu eräpäivän jälkeen. Tämä viittaa syystä tai toisesta johtuvaan lähetysongelmaan. Jos siivouspalvelu käyttää laskutusohjelmaa ja on yhteistyössä vaikkapa postin kanssa, joka tulostaa ja kuorittaa siivouspalvelun sähköisesti lähettämät laskut, saattaa siivouspalvelu olla täysin tietämätön laskun viivästyksestä.

Oli syy mikä tahansa, on aika tarttua toimeen.

Ota yhteyttä siivouspalveluun, joka laskun lähetti ja kerro virheestä. Mikäli mahdollista, tee yhteydenotto ennen eräpäivää. 


Hyvä siivouspalvelu on aivan varmasti halukas hoitamaan asian ripeästi pois päiväjärjestyksestä. Se nimittäin on siivouspalvelunkin etu.

Älä maksa laskua, jos olet eri mieltä sen sisällöstä. Maksettu lasku on hyväksytty lasku ja jälkeenpäin on lähes mahdotonta korjata asiaa.