Päivitetty viimeksi 3/2019

Mikä on siivouksen ajankohta?

Siivouspalveluilla on hyvin erilaisia käytäntöjä siivouksen suoritusajankohtien suhteen.


Onko sillä mitään merkitystä?

Olet saattanut kuulla seuraavia vaihtoehtoja:

  • Siivouspalvelu lupaa tehdä siivouksen jolloinkin kello 8-17 välillä. Tällöin siivouspalvelu määrittää itse mikä ajankohta sopii sen omiin aikatauluihin. Asiakas voi tässä tapauksessa vaikuttaa jossain määrin ainoastaan siivouksen viikonpäivään. Asiakkaalle järjestely saattaa aiheuttaa päänvaivaa, jos hän haluaa suunnitella omat menonsa siivouksen ajankohdan mukaan.
  • Siivouspalvelu tekee siivouksen tiettynä viikonpäivänä joko aamu- tai iltapäivällä johonkin aikaan. Yleensä tässä tapauksessa siivousyritys ilmoittaa summittaisen ajakohdan, esimerkiksi noin kello 11.00. Tämä vaikuttaa helpommalta järjestelyltä asiakkaan kannalta, siivousyrityksenkin pitäisi kyetä tähän.
  • Siivouspalvelu ilmoittaa täsmällisen ajakohdan jolloin työ tullaan tekemään. Tämä on monessa suhteessa ongelmallinen järjestely, koska siivouspalvelun on lähes mahdotonta tietää kuinka kauan edellisessä siivouskohteessa menee. Toinen kysymys on väistämättä se, että jätetäänkö siivous kesken, kun on kiire seuraavaan kohteeseen, jossa myös on kiinteä ajankohta?

Viimeinen vaihtoehto on asiakaan kannalta selkeästi huonoin, koska siivouspalvelun on mahdotonta yhdistää hyvä siivouksen laatu ja määrittää siihen kuluva aika minuutilleen. 


Tämä taas johtuu siitä, että kukaan ei tiedä mikä on kulloisenkin siivouskerran siivoustarve (eli lian määrä). Se vaihtelee luonnollisesti useista syistä.

Miten siis on sinun siivouspalvelusi laita? Kysy tilatessasi siivousta.

Lue lisää Rosanin toimistosiivouksista tai tutustu kotisiivouksiin!