Miten koronavirus vaikuttaa siivouspalveluumme?

Tätä koronavirukseen liittyvää artikkeliamme päivitetään jatkuvasti tarpeen mukaan. 

16.3.2020 Suomen hallitus teki voimakkaita toimenpiteitä koronaviruksen leviämisen estämiseksi.

Siivouspalvelumme Tampereella toimii näiden ohjeistusten mukaisesti välittömästi. Olimme tehneet muutoksia joissakin käytännöissämme jo ennen hallituksen linjauksia. Seuraamme tilanteen kehittymistä aktiivisesti.

1. Siivouspalvelumme toimii normaalisti


Kukaan työntekijöistämme ei ole sairaana. Emme myöskään ole siirtäneet siivousten ajankohtia koronaviruksen johdosta. Vastaamme sähköposteihin ja puhelimeen niin kuin ennenkin.

17.3.2020 hallitus listasi yhteiskunnan toiminnan kannalta tärkeitä aloja. Näihin sisältyvät siivouspalvelut. Tulemme edelleen toimittamaan siivouspalvelujamme Tampereen alueella mahdollisista liikkumisrajoituksista huolimatta.

2. Emme kuljeta siivousvälineitä siivouskohteesta toiseen


Asiantuntijat ovat esittäneet arvioita siitä, että koronavirus pystyy elämään erilaisilla pinnoilla useita päiviä. Useiden siivousfirmojen tavasta poiketen emme kuljeta samoja välineitä paikasta toiseen. 

Jos jokin siivousvälineemme olisi viruksen saastuttama, se ei kulkeudu toiseen paikkaan siivoojan mukana. Jokaisessa siivoamassamme kohteessa on omat välineensä, koska emme halua levittää mitään muitakaan sairauksia. Tämä oli jatkuva käytäntömme jo ennen koronaviruksen uhkaa.

3. Kukaan työntekijöistämme ei tule sairaana töihin


Emme halua levittää mahdollista virusta sairaiden työntekijöidemme kautta. Tähän mennessä kukaan työntekijöistämme ei tietojemme mukaan ole sairastunut viruksen aiheuttamaan tautiin.

4. Työntekijämme on erityisesti ohjeistettu viruksen leviämisen estämiseksi


Käytämme toistaiseksi siivouskohteissamme kertakäyttöisiä käsineitä työterveyslaitoksen ohjeistuksen mukaisesti. Jos käytämme jostain syystä muita suojakäsineitä, ne desinfioidaan jokaisen siivouskohteen jälkeen.

Kiinnitämme myös entistäkin enemmän huomiota käsihygieniaan.

Siivouksemme tehdään useimmiten tyhjissä tiloissa, mutta pyrimme erityisesti välttämään ihmiskontakteja koronapandemian aikana.

Kosketuspintoja suurempi riski tartunnan leviämiseen on THL:n mukaan pisaratartunta ja siksi vältämme siivouksen tekemistä mahdollisten asiakkaidemme läheisyydessä.

Kiinnitämme epidemian aikana erityistä huomiota ovenkahvojen ja muiden kosketuspintojen puhdistamiseen.

5. Pyrimme välttämään julkisia kulkuneuvoja


Suurin osa siivouskohteistamme sijaitsee maantieteellisesti lähellä toisiaan. Pyrimme koronaepidemian aikana liikkumaan polkupyörällä, jalkaisin, ja sen ollessa välttämätöntä, henkilöautolla.

6. Siivouskohteissamme käy sama henkilö


Emme käytä useita eri työntekijöitä samoissa kohteissa. Näin todennäköisyys mahdollisen taudinkantajan pääsylle tiloihinne pienenee. Useat eri henkilöt eivät muutoinkaan käy tarpeettomasti tiloissanne.

7. Muutoksiin siivouksissa riittää ilmoitus meille sähköpostilla


Jos kodissanne tai toimistossanne on henkilöitä joilla on koranavirus ja suljette koko tilan ulkopuolisilta, ilmoitus siivoustauosta sähköpostilla meille riittää. Tämä on ollut siivouspalvelusssamme vakituinen käytäntö jo vuosia ennen virusepidemiaa.

Tiedotamme edelleen aiheesta tarpeen mukaan. 

Ehkäistään yhdessä viruksen leviämistä!