Jokaisella meistä on muutama tarina elämästä, joita kerrotaan parhaille kavereille kahvikupin ääressä.

Millainen on siivouspalvelu Rosanin tarina?

Jolloinkin 1990 luvun kieppeillä muuan poika piilottelee siivouskomerossa

Olen siivonnut jo kauan. Ensimmisen kerran olin työssä siivouspalvelussa jo alle parikymppisenä. 

Siihen liittyy eräs huvittava tapaus. Siivosin Savossa pienellä paikkakunnalla kerrostalon rappuja ja työhön sisältyi myös taloyhtiön saunan pesu. 

Kerran olin siivouskomerossa touhuamassa jotakin enkä ollut tietoinen, että vastapäisessä saunassa oli talon asukkaita saunomassa. Kuulin jonkin ajan päästä saunalta naisen ääniä: "Jotenkin kamalan huono ilmanvaihto täällä, avataan tuota ovea." 

Olin aivan vakuuttunut, että siellähän ne naiset ovat vähissä pukeissa suoraan komeroa vastapäätä, enkä uskaltanut järkyttyneenä hiiskahtaakaan seisoessani pimeässä siivouskomerossa.

Niinhän siinä tietenkin kävi, että jostain syystä naiset saivat päähänsä tarkastaa jotakin siivouskomerosta ja tulivat sinne. Olihan siinä melkoinen yllätys kun seisoin siellä pimeässä komerossa tikkusuorana ja naama punaisena. Naiset ymmärsivät häkeltyneet selitykseni ja totesivat hymyillen, että mehän ollaan vaan vanhoja naisia, ei meidän takia kannata komerossa kykkiä. 

Muistavatkohan vielä sen komerossa kyyristelleen nuoren siivoojapojan?

Vuosituhannen vaihteessa Tampere kutsuu

1990-luvulla siivouskomeron poika laskeutui takaisin Etelä-Suomeen ja seikkaili sittemmin vuosia ulkomailla ja siivosi (tai enemmänkin räjäytti) peruskorjattavia rakennuksia. 

Jossain mutkassa hetki kului Vantaallakin ja itse asiassa siellä eräs kaveri heitti ajatuksen omasta yrityksestä. Tuossa vaiheessa osoite oli tosin jo vaihtunut vanhaan teollisuuskaupunkiin Tampereelle. 

Kaveri tarjosi lattioiden vahauskeikkoja helsinkiläiseen kouluun ja kertoi että olisi kätevämpää jos olisin yrittäjä. En oikein tuolloin innostunut ajatuksesta, lattian vahauksia tuli tosin tehtyä silti oikein urakalla. 

Tampereella olin jonkin aikaa töissä parissakin siivouspalvelussa joista ainakin toinen on edelleen hyvissä voimisssa. Muutama sana silloin tällöin vaihdetaan nykyisen yrittäjän kanssa. Voin suositella jos olet etsimässä rappusiivousta tekevää yritystä. Se oli oikein opettavaista aikaa. 

Jolloinkin niillä nurkilla sain ajatuksen perustaa oman toiminimen ja alkaa tehdä siivouksia alihankintana Tampereella. Niin olisi kuitenkin helpompaa, koska tein siihen aikaan siivouskeikkoja jo useille eri työnantajille.

Tampere lumosi yrittäjän ja Helsinki jäi

Pian tämän jälkeen sama kaveri Helsingistä soitteli ja kyseli kesäksi vahtimestariksi samaiseen kouluun, jossa olin aiemmin vahannut lattioita. Sekin onnistui toiminimellä. 

Sen verran oli tullut tuttuja pääkaupungin suunnalta että minua kysyttiin hoitamaan useiden keskustan taloyhtiöiden rappusiivouksia. Jonkin aikaa ajoin sitten Tampereelta Helsinkiin siivoamaan. Kiinnostava rupeama sekin.

Tieto levisi ja minua kyseltiin sitten suuren suomalaisen siivousyrityksen alihankkijaksi siivoamaan yhtä suurta tavarataloa pääkaupunkiseudulla sekä erään tunnetun elektroniikkaketjun myymälää. Pian mukaan tuli toimistosiivouksia.

Jossakin vaiheessa 2000 luvun alkuvuosina totesin että suoria asiakkaita alkoi olla Tampereellakin niin paljon että aika ei enää riittänyt alihankintatöihin. Varsinkin Tampereen keskustassa sijaitsevat toimistosiivoukset veivät mukanaan. Saihan se firma uutta vauhtia ehkä upean vaimonkin tultua mukaan toimintaan.

2010-luvulla tulee kotisiivousbuumi 

Kotitalousvähennys iskee suomalaisten tajuntaan jossakin vaiheessa oikein kunnolla ja kotisiivousta aletaan kysellä Tamperellakin yhä enemmän. Silloin tällöin käy niin, että toimistosiivouksen asiakkaamme haluvat siivousta kotiinsakin. Suostumme varsin usein.

Toimistosiivous on silti ollut ja on edelleen se tärkein toiminta-alueemme. Asiakasmäärämme kasvaessa keskityimme yhä enemmän toimistojen siivouksiin Tampereen keskusta-alueella. Vuosien kuluessa monet kotisiivouksen asiakkaamme ovat tulleet kuitenkin niin tutuiksi mukavahan niitäkin on tehdä.

Kiva kun tutustuit tarinaamme. 

Haluatko tulla tulla mukaan?

Valitse näistä sinulle sopiva