Vastauksia kysymyksiin kotisiivouksesta Tampereella - näitä et uskalla kysyä

Mietityttääkö kotisiivouksen hankkiminen Tampereella sijaitsevaan kotiisi?

Harkintavaiheessa ennen yhteydenottoasi siivouspalveluun mieleesi saattaa tulla monia kysymyksiä. Sellaisia saattavat olla ainakin seuraavat

Näihin ja moniin muihinkin kotisiivousta koskeviin kysymyksiisi löydät vastauksen tästä artikkelista.

1. Mikä on kotisiivouksen hinta Tampereella?

Kotisiivouksen hinta on monelle yksi suurimmista kysmyksistä kun siivouspalvelu kotiin on harkinnassa. Vaikka moni siivouspalvelu pyrkii tekemään siivouksen hinnoittelunsa yksinkertaisemmaksi, asiaan liittyy silti kotitalousvähennys ja sen säännökset sekä arvonlisäveroton kotipalvelu ennen ja jälkeen kotitalousvähennyksen.

Kotitalousvähennys ja sen vaikutus kotisiivouksen hintaan

Ajantasaista ja täsmällistä tietoa kotitalousvähennyksestä saat suoraan verohallinnon sivuilta. Lisätietoa muutamista kotisiivouksen ja kotitalousvähennyksen erikoistilanteisiin:


Katso video: Sama siivous - 4 eri hintaa


Arvonlisäveroton kotisiivous Tampereella

Arvonlisäverotonta kotipalvelua on mahdollista tilata sellaisen henkilön kotiin, jonka toimintakyky on alentunut. Peruste verottomaan kotisiivoukseen saattaa syntyä korkeasta iästä, pitkäaikaisesta sairaudesta tai muuhun vammaan liittyvästä syystä.

Sivustoltamme löytyy hintaesimerkki tämän tyyppisestä kahden tunnin kotisiivouksesta ennen kotitalousvähennystä ja sen jälkeen arvonlisäverottomana siivouksena. Samassa artikkelissa on lopuksi kotisiivouksen hinta vielä sekä ilman alvia, että kotitalousvähennyksen jälkeen.

Kotisiivouksen lisämaksut ja yleiset piilokulut

Kotisiivouksen yleiset hintakiemurat eivät lopu tähän, monella siivouspalvelulla on veloituksia matkakuluista, viikonpäivä saattaa vaikuttaa siivoksen hintaan ja tuntihinnan lisäksi saatetaan periä erillinen lisämaksu. Joillakin siivousyrityksillä kotisiivouksen sisältö saattaa muuttaa hintaa.

Muutamat siivouspalvelut myyvät kotisiivouksen kiinteitä palvelupaketteja, joissa hinta on aina vakio siivouskertaa kohti riippumatta siivoukseen kuluvasta ajasta. Toisinaan myös kotisiivouksessa käytettävät välineet ja aineet joko nostavat tai laskevat siivouksen hintaa sen mukaan kenen välineillä työtä tehdään.

Valtavasti lisätietoa siivousyritysten käyttämistä erilaisista hinnoittelumalleista löydät kotisiivouksen lisäkuluja käsittelevästä artikkelistamme.

Katso video: 8 kotisiivouksen mahdollista lisämaksua


Helpoin tapa saada vertailukelpoinen hintatarjous omasta kotisiivouksestasi on laskea siivousyrityksen nettisivulta hinta oman siivoustarpeesi mukaan. Jos esimerkiksi arvioit kotisi siivoukseen kuluvan aikaa 2 tuntia, laske siivousyrityksen antamasta tuntihinnasta siivouksen hinta oman kotisi osalta.

Jos siivousyritys ilmoittaa kotisiivoukseen vain pakettihinnan, valitse se joka on lähinnä omaa siivoustarvettasi.

Miten siivouspalvelumme hinnoittelu toimii?

Käytämme kotisiivouksissa tuntihintaa. Tuntihinnan lisäksi veloitamme käyntimaksun per siivouskerta. Katso kotisiivouksen hinnastomme.

Sivustoltamme löytyy useita hintaesimerkkejä erilaisista kotisiivouksistamme Tampereen alueella. Tässä jokunen malliksi:


Päivittyviä hintaesimerkkejä löydät jatkuvasti sivuiltamme. Jos haluat tietää juuri sinun kotisi siivouksen hinnan, ota yhteyttä.

2. Mikä on kotisiivouksen sisältö?

Sinä päätät mitä haluat kodissasi siivottavan. Usein kotisiivousten sisältö on varsin saman tyyppinen. Useimmiten asiakkaamme haluavat kotisiivoukseensa sisältyvän ainakin seuraavat

 • Pölyjen pyyhinnän
 • Lattioiden imuroinnin 
 • Mattojen imuroinnin tai viennin ulos ja niiden tamppaamiisen (tai tuuletuksen)
 • Keittiön jotkut haluavat siivoota itse mutta voimme halutessasi tehdä senkin
 • WC-tilojen puhdistuksen

Lisää tietoa tästä aiheesta löydät kotisiivouksen sisältöä käsittelevästä artikkelistamme. Oman kotisiivouksesi yksityiskohtaisen sisällön sovimme kanssasi tapauskohtaisesti.

Voit myös muuttaa Tampereelle tilaamasi siivouspalvelun sisältöä myöhemmin ja sopia muutoksista suoraan siivoojan kanssa. Teemme myös ikkunanpesuja ja muita suurempia kertasiivouksia. Niin halutessasi voit jättää siivoojalle lapun, jos haluat jollakin siivouskerralla jonkin alueen siivoamatta tai listää siivousta joltakin osin.

Olemme joustavia tällaisissa tilanteissa.

3. Voiko kotisiivoojaan luottaa?

Valitettavasti Suomessa on olemassa kotisiivousta tekeviä yrityksiä, joilla on suuri työntekijävaihtuvuus. Tämä saattaa johtua monistakin tekijöistä, mutta usein asiaan vaikuttavat siivouspalvelun omat sisäiset ongelmat ja huono työilmapiiri.

Kun tilaat kotisiivousta kysy seuraavat kysymykset
 • Käykö kodissasi aina sama siivooja?
 • Kuka nimenomainen henkilö sinne tulee?
 • Miten muutoksista ilmoitetaan?
 • Miten siivoojan lomat hoidetaan ja kuka silloin tulee siivoamaan?

Pitäisikö siivoojalle antaa avain?

Annatko siivoojalle avaimen kotiisi vai et? Jos et anna avainta, jonkun on oltava avaamassa ovea tai sinun on tehtävä joku muun järjestely, jotta siivoja pääsee sisään. Avaimen luovuttamiseen ja siivouspalvelun luotettavuutten liittyen löydät lisää käytännön vinkkejä näistä artikkeleista:


Avain kotisiivouksen turvallisuuteen on joidenkin perusselvitysten tekeminen. Löydät yleensä paljon tietoa siivouspalvelun toiminnasta yrityksen nettisivuilta ja kysymällä suoraan siivousyrityksen edustajalta. 

Milloin siivouspalvelun säilyttämät kotisiivouskohteiden avaimet luovat turvallisuusriskin?

Jotkut kotisiivousta tekevät siivousyritykset listaavat asiakkaidensa avaimia erilaisilla menetelmillä. Näissä systeemeissä esimerkiksi avaimelle annetaan jokin numero ja se listataan sähköisesti internetissä ylläpidettävään pilveen tai paperilla jonnekin muualle.

Nämä siivousavainten säilytysjärjestelmät ovat turvallisia niin kauan kuin rosvo ei saa avaimia ja numerolistaa käsiinsä yhtä aikaa. Näiden systeemien suurin ongelma ovat niitä käyttävät ihmiset. Jos vuosiin minkäänlaisia vahinkoja ei tapahdu, siivouspalvelun työntekijät tulevat huolettomaksi.

Avainlistoja jää pöydille ja työpuhelimiin pääsee moni käsiksi. Riski ymmärrettävästi kasvaa, jos kotisiivousfirman työntekijät vaihtuvat usein tai monta eri ihmistä käy samassa kodissa.

Muistan kun olin vuosia sitten työssä eräässä lounaspalvelussa pääkaupunkiseudulla, jossa oli usein vaihtuvia työntekijöitä. Eräänä myrskyisenä yönä yrityksen toimistolle murtauduttiin ja sieltä vietiin paljon rahaa tiettynä kuukauden päivänä, jolloin monet työntekijät tiesivät sitä siellä olevan.

Vartioimaton tila ei ollut turvallinen ja tieto teki varkaan. Tapausta ei koskaan selvitetty.

Mitä voit tehdä varmistaaksi kotisiivouksen turvallisuuden?

Avainlistojen ja merkittyjen siivousavainten yhdistäminen on kenelle tahansa varkaalle helppoa, kysy tästä aiheesta suoraan siivouspalvelulta oman turvallisuutesi takia. Loppujen lopuksi kyseessä on joka tapauksessa sinun kotisi ja sinun omaisuutesi.

Avaimen antamisen osalta voit halutessasi pyytää allekirjoitetun paperin avaimen luovutuksesta. Se on yksinkertainen paperi, jossa lukee päivämäärä, avaimen saaneen henkilön ja yrityksen nimi.

Katso lisää huomioon otettavia käytännön seikkoja siivouspalvelun valintaan liittyen: 8 vinkkiä - näin tunnistat hyvä siivouspalvelun.

Kirjallinen sopimus kotisiivouksen tekemisestä

Saatat haluta kirjallisen sopimuksen siivousyrityksen kanssa. Kaikilla ammattimaisilla siivousyrityksillä on tämä mahdollisuus.

Sopimus auttaa sinua epäselvissä tilanteissa tai jos unohdat jonkin yksityiskohdan myöhemmin. Mitä siivoussopimuksessa pitäisi lukea?
 • Siivouskertojen määrä kuukauudessa jos kyseessä ei ole kertasiivous
 • Kotisiivouksen hinta siivouksen alkaessa
 • Siivouksen sisältö
 • Irtisanomisaika jos sellaista käytetään, pitkät irtisanomisajat ovat asiakkaan kannalta usein hyvin ongelmallisia
 • Siivoussopimuksen osapuolten yhteystiedot
 • Mitä tahansa muuta joka on yhdessä sovittu

Sovi omien tarpeidesi mukainen kotisiivous ja tarkista että se on kirjattu ylös. On aivan ok ehdottaa jotakin muutosta siivoussopimukseen jos sinusta siltä tuntuu. Se on paljon parempi kuin katua myöhemmin.

Miten siivouspalvelumme Tampereella toimii kotisiivousten turvallisuuden ja siivoussopimusten suhteen?

Rosanissa meillä on ollut koko reilun 20-vuotisen toimintamme aikana seuraavat käytännöt koskien siivousavaimia, sopimuksia ja kodeissa käyviä siivoojiamme

 • Jokainen asiakkaamme voi itse päättää haluaako hän antaa kotisiivousta varten avaimen vai ei
 • Emme koskaan merkitse avaimia millään tunnisteilla, jotka yhdistävät ne tiettyyn asiakkaaseen tai osoitelistaan. Emme siis numeroi emmekä listaa avaimia ja osoitteita koskaan minnekään. En avaa tätä asiaa tässä sen enempää
 • Ikinä emme kuljeta emmekä säilytä avaimia samoissa nipuissa eivätkä ne koskaan ole yhden ihmisen saatavilla yhtä aikaa, riippumatta siitä missä asemassa hän yrityksessämme on
 • Teemme asiakkaan niin halutessa kotisiivouksesta erillisen siivoussopimuksen, tähän meillä on valmis sopimuspohja 
 • Siivouskohteissamme käy aina sama siivooja lukuun ottamatta loma-aikoja, esimerkiksi kesälomista sovimme erikseen
 • Työsuhteemme kestävät keskimäärin vuosikausia

Kotisiivous vapauttaa sinulle aikaa muihin mukaviin juttuihin ja keventää arkeasi. Tämän artikkelin tarkoitus on antaa käytännön vinkejä kotisiivouksen valintaan ja hinnoitteluun. Toivottavasti onnistuimme. 

Lopuksi voisin todeta että kiinnittämällä huomiota joihinkin perusseikkoihin kotisiivous siivousyrityksestä voi olla sinullekin todella hyvä ratkaisu. 


Nämä saattavat kiinnostaa sinua