Kotisiivouksen välineet - onko tämä totuus?


Näetkö mielessäsi kuinka siivousyrityksen kotisiivooja aloittaa päivänsä varastolta? 

Edelliseltä päivältä siivousyrityksen autoon nostetut kotisiivouksissa käytetyt välineet odottavat aamulla työntekijän tuloa. Jokunen siivousliina taitaa olla hieman kosteakin. Yöllä autoon jääneet liinat eivät tahdo oikein kuivua edes kesällä. 

Auto muodostaa oman "ilmakehänsä" jossa kosteus ja sen mukana kaikki muukin siirtyy siivousliinasta toiseen. Tosin ei sillä juurikaan ole väliä, koska kohteesta lähdettyään siivoja säilyttää kaikkia siivousliinoja samassa ämpärissä, joten ne ovat suorassa kosketuksessa toisiinsa.

Pikainen siivousliinojen huuhtelu siivousfirman toimiston takahuoneessa ja menoksi. Siivooja ei asiaa ole juuri ajatellut, työnjohto ei siivousvälineiden käsittelyyn ole juuri ohjeita antanut. Siivousyrityksen nettisivuilla tosin lukee, että käytämme ammattilaisvälineitä. Sehän on tietysti totta, mutta siivousvälineiden käsittelystä välineiden hankinnan jälkeen kukaan ei puhunut mitään.

Yhtä kaikki kotisiivoja astuu autoonsa. Autossa on suloisena sekamelskana erilaisia siivousaineita ja tarvikkeita. Asiakashan ei koskaan sitä näe eikä tule ajatelleeksi. Jokunen purkki taitaa olla viime talven jäljiltä jäätynytkin, mutta sulaahan ne autohallissa.

Siivojalla on päivän aikana useampi kohde kuin yleensä, joku on sairastunut ja kiirettä pitää. Työnjohtajalla on taas paniikki päällä. Aamuksi osuu toisen siivoojan rappusiivous ja työntekijä nappaa mukaansa sen millä uskoo selviävänsä kohteesta nopeasti. 

Kyseinen rappusiivous ei ole parhaassa maineessa. Talossa asuu värikästä porukkaa, jokunen taitaa tarinan mukaan käyttää aineitakin. Rapusta joutuu silloin siivoamaan kaikenlaista... no, tiedäthän sinä...

Muutaman rapun jälkeen siivooja jatkaa suoraan omiin kotisiivouksiinsa. Matkalle osuu erilaisia koteja, samat välineet kulkevat mukana kohteesta toiseen.

Totta kai siivousfirman markkinointivastaava on kirjoittanut sivuille, että kaikki siivousvälineet puhdistetaan viikoittain. Lähes aina niin tehdäänkin. Kukaan ei ole koskaan kysellyt sen enempää. 

Kenellekään ei koskaan ole tullut mieleenkään että siivousvälineitä käytetään hyvin erilaisissa kohteissa - päivittäin...  

Tiedätkö tämän siivouspalvelu Rosanista?


Siivouspalvelu Rosani ei kuljeta samoja siivousvälineitä kotisiivouksesta toiseen. Jokaisessa kodissa on omat välineensä. Harvemmin tehtävissä ikkunanpesuissa ja koneellisissa lattianvahauksissa saatamme käyttää muuallakin käytettyjä välineitä. Nämä puhdistamme erikseen  käyttökertojen jälkeen.

Tuomme vakituiseen siivouskohteeseen pysyvästi omat välineet tai käytämme asiakkaan välineitä sopimuksen mukaan. Vaikuttaako se hintaan? Siitä kerroin jo vuonna 2015.


P.S. Tarina perustuu internetissä olleeseen kommenttiin: "Ammattilainen tuo [kotisiivoukseen] aina omat välineensä tullessaan." Tähän joku oli  kirjoittanut perään: "Minä en ainakaan halua kotiini kenenkään toisen likoja."