Nihkeä on tie e-laskuun

Siivouspalvelumme on jo vuosia lähettänyt e-laskuja yritysasiakkaille. Tämä on kuitenkin lähes mahdotonta kuluttaja-asiakkaillemme.

Tämä johtuu laskutuspavelujen tarjoajien hinnoittelusta.


Ongelmana on se, että laskutuspalveluja tarjoavat yritykset perivät huomattavia korvauksia pankkien verkkoon lähetettävistä laskuista. Tämä saattaa johtua myös pankkien halusta tehdä e-laskuilla huomattavaa voittoa.

Ne pankit joiden palveluun olen tutustunut, perivät kiinteää kuukausimaksua e-laskujen lähettämisestä.

Jos pankin tarjoaman palvelun kiinteä kuukausihinta on vaikkapa 30 e/kk, yhden e-laskun lähettäminen kuukaudessa maksaisi 30 euroa!


Vaikka e-laskun haluavia asiakkaita olisi 10 kappaletta kuukaudessa, hinta olisi silti 3 euroa kappaleelta. Se ylittää reilusti muun laskutustavan hinnan.

Lähes kaikki yksityisasiakkaamme haluavat edelleen laskunsa paperilla, netpostiin tai sähköpostilla. Me emme painosta asiakkaitamme johonkin nimenomaiseen laskutustapaan, vaan lähetämme laskun asiakkaan toivomalla tavalla.

Luonnollisesti voimme lähettää laskun asiakkaalle myös e-laskuna, mutta valitettavasti nykytilanteessa se maksaa 15-30 euroa lasku. Tähän mennessä kukaan ei ole halunnut sellaista lisäkulua.

Siinä olisi laskutuspalveluja tarjoaville yrityksille ja pankeille kehityksen paikka!