Miten siivousyrittaja paasee lomalle?

Aurinko paistaa hetken Tanskan rannikolla.


Vuokrattu polkupyörä tuntuu raskaalta, hikeä pukkaa. Mutta kaiken ylittää vapaus olla toisaalla. Kaukana Tampereelta ja työkuvioista.

Kotona Tampereella toimistojen siivous ja kotien siistiminen toimii moitteettomasti. Huolia ei siis ole ja Tanska valtaa keskittymisen.


Siivousyrittäjäkin on lomalla - ja on ollut joka ikisenä vuonna koko yrittäjän uransa aikana. 


Toistaiseksi yrityskin on pysynyt erinomaisesti pystyssä. Sen loman järjestämiseksi ei tehty kuukausien järjestelyjä eikä mitään muutakaan kovin suureellista.

Taisin tulla asiasta maininneeksi yhdelle työntekijällemme ja toiselta kysyin, voiko hän tehdä tuurauksia, jos tarvetta tulee. Mitään suuria ongelmia ei tälläkään kertaa tullut. Sen suurempia lomahaluja ei tällä kertaa ole. Talvella kun vierähti 5 viikkoa lomalla kaukana Suomen pakkasista.

Miten siivousyrittäjä voi olla lomalla?


Tarvitaan muutaman ehdon täyttyminen, jotta siivouspalvelua pitävä yrittäjä voi siirtyä hetkeksi muihin maisemiin. Nyt kerron lyhyellä listalla miten se tapahtuu minun kohdallani.

  • Hyvät asiakkaat, jotka soittavat hyvin harvoin mistään, koska siivousyrityksellämme on toimiva palvelu.
  • Luotettavat työntekijät, jotka eivät ole koskaan krapulassa maanantaisin.
  • Päivystys puhelimeen ja sähköpostiin. Tämän hoidan toisinaan itse, toisinaan maksan jollekulle työntekijällemme tästä.
  • Verkkopalvelut, joilla voin hoitaa tarvittaessa paperi- ja palkka-asioita muualtakin.
  • Tietyt valtuudet työntekijöille hoitaa itse joitakin juoksevia asioita.

Asiassa on muutakin, mutta pääasiassa näillä yksinkertaisilla järjestelyillä olemme lomalla joka ikinen vuosi. Toisinaan pidempään ja toisinaan lyhyempään.

Hyvää lomaa!