Unohtuiko avain? Siivouspalvelu auttaa

Oletko koskaan unohtanut avainta kotiin ja todennut asian seisoessasi kotisi oven edessä? 


Avainta ei löydy mistään vaikka kuinka kaivat.

Tilanne on vähemmän miellyttävä, mutta monet meistä ovat kokeneet sen useammankin kerran.

Siinä lukitulla ovella seisoessa on todella mukavaa, jos tietää että jossakin on luotettava henkilö, jolla on avain ja joka voi tulla pelastamaan sinut pulasta.

Joskus se henkilö on huoltoyhtiöstä, joskus ystävä tai hyvin tunnettu naapuri.

Olin taannoin Lidlissä ostoksilla keskellä päivää, kun puhelin soi. Soittaja oli muuan kotisiivouksemme asiakas ja hänelle oli tapahtunut juuri näin. Avain oli jäänyt kotiin ja ensimmäiseksi hänen mieleensä oli tullut soittaa siivouspalveluun.

Siltä seisomalta pakkasimme kiireesti kauppaostokset kasaan ja menin bussilla kotiin. 


Jätin kassit, hain asiakkaan avaimen supersalaisesta paikasta ja vaihdoin auton alle. Sitten nokka kohti toista kaupunginosaa avamaan ovea asiaakkaalle.
Olin tosin ollut hieman liian optimistinen saapumiseni suhteen ja asiakas ehti soittaa jo toisenkin kerran, että olenko tulossa. Se on hyvinkin ymmärrettävää, odottavan aika on pitkä.

Asia päättyi onnellisesti, asiakas pääsi kotiin ja siivousyrittäjä pääsi jatkamaan normaaleja rutiinejaan.


Asiakas halusi avaimen saatuaan ehdottomasti korvata kuluneesta ajasta jotakin. Mietin hetken laskuttamatta jättämistä, mutta lähetin kuitenkin vanhana kapitalistina laskun, joka ei tosin korvannut puoliakaan kuluneesta ajasta.

Mutta toisaalta, kyseessä oli meidän asiakkaamme. Silloin tällöin asiakassuhde on paljon tärkeämpi kuin sen hetkinen palkkio.

Tämä nyt ei ole kannustus unohdella avaimia kotiin yhtenään ja soitella sitten siivouspalveluun, mutta poikkeuksellisissa tilanteissa on mukavaa, että on joku jolle soittaa...